Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA BIOETHICA - Ediţia nr.1-2 din 2017  
         
  Articol:   GÂNDURI SUICIDARE LA STUDENȚII LA MEDICINĂ. O ABORDARE TEORETICĂ / SUICIDE THOUGHTS AMONG MEDICAL STUDENTS. A THEORETIC APPROACH.

Autori:  THEODOR PANTILIMONESCU, MAGDALENA IORGA, SOFIA SOCOLOV, BEATRICE-GABRIELA IOAN.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: https://doi.org/10.24193/subbbioethica.2017.05

Published Online: 2017-12-25
Published Print: 2017-12-25

FULL PDF

Gânduri suicidare la studenții la medicină. O abordare teoretică. Depresia și gândurile suicidare la studenții care urmează cursurile facultăților de medicină sunt teme des abordate. Studii au arătat faptul că studenții mediciniști au scoruri ridicate ale depresiei, comparativ cu populația generală. Femeile sunt mai predispuse la a fi depresive și studenții din anul întâi mai mult decât cei din anul final. În cazul depresiei, evitarea obținerii suportului psihologic sau medical este cauzat de stigmatizare, lipsa timpului, confidențialității și efectele negative asupra vieții profesionale. Este util aplicarea instrumentelor psihologice pentru a identifica depresia în rândul studenților, precum și a anxietății, sindromului de epuizare profesională sau pentru a evidenția prezența gândurilor suicidare. Evaluarea online este, de asemenea, recomandată. Scopul studiului este de a prezenta un cadru teoretic, cu orientare către factorii care influențează ideația suicidară a acestei populații.

Cuvinte cheie: studenți la medicină, stres, depresie, gânduri suicidare
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă