Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA BIOETHICA - Ediţia nr.1-2 din 2017  
         
  Articol:   VERACITATEA CA UNUL DIN PRINCIPIILE FUNDAMENTALE ALE ETICII ÎN STOMATOLOGIE / VERACITY AS A CORE ETHICAL PRINCIPLE IN DENTAL ETHICS.

Autori:  SORIN HOSTIUC, MIHAI MARINESCU, IONUȚ NEGOI, PAULA PERLEA.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: https://doi.org/10.24193/subbbioethica.2017.01

Published Online: 2017-12-25
Published Print: 2017-12-25

FULL PDF

Veracitatea ca unul din principiile fundamentale ale eticii în stomatologie. Veracitatea (sau spunerea adevărului) este definită în etica medicală ca un mod de transmisie exhaustivă, obiectivă și corect științifică, dar reprezintă totodată și un mod prin care profesioniștii din domeniul sanitar augmentează capacitatatea de înțelegere a pacientului (în practica medicală/ stomatologică) sau a subiectului (în cercetarea biomedicală). Veracitatea, ca principiu moral al practicii medicale, are o istorie lungă și complicată;doar recent acest principiu s-a stabilizat normativ și a fost clar diferențiat de consimțământul informat. Scopurile acestui articol sunt: de a prezenta o scurtă istorie a veracității în practica medicală, de a realiza o analiză normativă și descriptivă a acestuia și în final de a prezenta câteva aplicații practice ale veracității în medicina dentară.

Cuvinte cheie: veractitate; medicină dentară; etică normativă; amalgam; comercializare.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă