Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA REFORMATA TRANSYLVANICA - Ediţia nr.2 din 2015  
         
  Articol:   FELICITĂRI D-LUI PROF. DR. MOLNÁR JÁNOS LA ANIVERSAREA A 60 DE ANI / GREETINGS TO DR. MOLNÁR JÁNOS ON HIS 60TH BIRTHDAY ANNIVERSARY.

Autori:  BUZOGÁNY DEZSŐ.
 
       
         
  Rezumat:  Kedves János!<>/i Sokat tűnődtem, mit is írjak e kötet elejére, ha már Karunk igazgatója engem tartott mél- tónak(?) és alkalmasnak(?) erre a nemes feladatra. Mindenek előtt az írás műfaja jelen- tett gondot. Magasztos, nagy címekben és tartalmakban gondolkodtam, amelyek méltók egyrészt a hatvan évhez, másrészt ahhoz a nagyszabású munkához, amely a Te neved- hez köthető. De a magas-csillagzatú írás valahogy mégsem jött össze (most már nem is bánom, mert úgy érzem nem illett volna ide). Ez legyen a történészek feladata. Végül, kétségbeesésemben, belekapaszkodtam abba az érvbe, amellyel igazgatónk meggyőzött, hogy mégiscsak vállaljam el a bevezető megírását: jobban ismered őt, mint mi – mondta  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă