Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA ORTHODOXA - Ediţia nr.2 din 2014  
         
  Articol:   RELAȚIA DINTRE EPISTOLA SOBORNICEASCĂ A DOUA A SFÂNTULUI APOSTOL PETRU ȘI EPISTOLA SOBORNICEASCĂ A SFÂNTULUI APOSTOL IUDA – COPIE, SURSĂ SAU RELATARE CONCOMITENTĂ.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  Cercetarea noutestamentară dezbate, încă, paternitatea Epistolei 2 Petru; de aceea se cerea, înainte de a putea analiza eshatologia Epistolei 2 Petru, să stabilim cărui autor aparține ceea ce astăzi noi avem în canonul Noului Testament sub numele de Epistola a doua a Sfântului Apostol Petru. Date fiind asemănările care există între Epistola 2 Petru și Epistola Iuda, bibliștii oscilează între a o considera o copie a Epistolei Iuda, o posibilă sursă a acesteia, sau o scriere concomitentă. De aceea ne-am propus a analiza aceste ipoteze, pentru a putea identifica autorul epistolei, și în consecință, sursa eshatologiei epistolei.

Cuvinte cheie: 2 Petru, Iuda, Copie, sursă, relatare concomitentă
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă