Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA ORTHODOXA - Ediţia nr.2 din 2014  
         
  Articol:   CÂNTAREA CÂNTĂRILOR – RELAȚIA SIMBOLICĂ ȘI CONTEXTUALĂ CU ISAIA 5.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  Studiul propune o abordare a cărții Cântarea Cântărilor în corelație cu capitolul 5, versetele 1-7 din Cartea lui Isaia. Cântarea Cântărilor este un poem liric ce prezintă ipoteza cântecului de iubire dintre cei doi miri. Aceasta preînchipuie unirea dinamică dintre Dumnezeu și Biserică (simbolizată de unirea miresei cu Mirele-Hristos) și reflectă fidelitatea ce o manifestă cei doi, unul față de celălalt. Ea este pusă în relație de antagonism cu scrierile profetice, ce se folosesc de această imagine nupțială pentru a sublinia starea de infidelitate a miresei, a casei lui Israel.

Cuvinte-cheie: Șir Hașirim, poem luxuriant, Solomon, Meghilot, cântare nupțială, Sulamita, epitalamus, Mire, Logos, mireasă, Biserică.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă