Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA ORTHODOXA - Ediţia nr.2 din 2005  
         
  Articol:   RECENZII - ALEXANDRU MORARU, IERARHII BISERICII ORTODOXE ROMÂNE – 2005 - BIOBIBLIOGRAFII SELECTIVE, ALBA IULIA, EDITURA REÎNTREGIREA, 2005, 220 P. (21,5X28,5).

Autori:  VASILE STANCIU.
 
       
         
  Rezumat:  Împlinirea a 90 de ani de viaţă şi 55 de arhierie ai Prea Fericitului Părinte Patriarh Teoctist a oferit prilej Părintelui Profesor Alexandru Moraru de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca de a alcătui un volum omagial ce cuprinde bio-bibliografiile selective ale ierarhilor de azi ai Bisericii Ortodoxe Române. Lucrarea a fost coordonată de PS Dr. Ciprian Câmpineanul, Episcop-Vicar Patriarhal şi a apărut cu binecuvântarea ÎPS Andrei, al Alba Iuliei, în Editura Reîntregirea a Arhiepiscopiei Alba Iuliei. Volumul cuprinde (în afară de abrevieri), un Cuvânt înainte al ÎPS Andrei, în care îl omagiază pe Prea Fericitul Părinte Patriarh Teoctist, evidenţiindu-i realizările de seamă în cei 90 de ani de viaţă, după care urmează ierarhii Bisericii Ortodoxe Române (în prezent, 49 la număr), în ordine canonică: Prea Fericitul Părinte Patriarh Teoctist, Mitropoliţii, Arhiepiscopii, Episcopii Eparhioţi (titulari), Episcopii-Vicari şi Arhiereii-Vicari (fiecare cu câte o scurtă bibliografie şi o fotografie color); lucrarea se încheie cu o concluzie şi bibliografie generală.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă