Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA ORTHODOXA - Ediţia nr.1-2 din 2004  
         
  Articol:   RECENZII - O NOUĂ VERSIUNE A BIBLIEI - BARTOLOMEU VALERIU ANANIA, BIBLIA SAU SFÂNTA SCRIPTURĂ, EIBMBOR, BUCUREŞTI, 2001, 1830 P. + ANEXE ŞI HĂRŢI.

Autori:  ONUFRIE VINŢELER.
 
       
         
  Rezumat:  În cele ce urmează avem în vedere Biblia sau Sfânta Scriptură, publicată de Editura Institutului Biblic şi de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române, Bucureşti, 2001, 1830 p., plus anexe şi hărţi. Nu intenţionăm să insistăm asupra conţinutului prezentei ediţii a Bibliei, lucru făcut de specialişti mult mai competenţi în domeniul Bibliologiei. Dorim doar să relevăm câteva impresii despre noua redactare a Bibliei. Noua ediţie sau versiune, redactată şi adnotată de către Bartolomeu Valeriu Anania, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului, reprezintă cea mai verosimilă variantă a Bibliei în limba română. Ea trădează o trudă imensă depusă de un mare şi erudit specialist timp de peste un deceniu. În noua versiune a Bibliei se simte ştiinţa şi cultura acumulate de redactor pe parcursul unei vieţi întregi de om.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă