Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA ORTHODOXA - Ediţia nr.1-2 din 2002  
         
  Articol:   PREZENTARE DE CARTE: PR.CONF.DR. VALER BEL, MISIUNEA BISERICII ÎN LUMEA CONTEMPORANĂ, VOL. 2: EXIGENŢE, PRESA UNIVERSITARĂ CLUJEANĂ, CLUJ-NAPOCA, 2002, 212 P..

Autori:  RADU PREDA.
 
       
         
  Rezumat:  Cartea lui Părintelui Profesor Valer Bel este o noutate necesară. Ea este nouă în raport cu subţirica bibliografie teologică ortodoxă românească în materie de misiune. Ea este necesară în contextul radical schimbat al Bisericii şi societăţii româneşti de după 1989. Odată cu această carte, bazată pe cursurile universitarului clujean, ne despărţim la nivel teologic de perspectiva misiologiei ca ştiinţă unilaterală a combaterii altora (ceea ce, de fapt, este menirea nuanţată a apologiei, ce aşteaptă să fie reintrodusă printre materiile de studiu teologic, în colaborare cu sectologia) şi ajungem în stadiul unei discipline cu caracter de sinteză. Potrivit acestei înţelegeri, scopul misiunii este dublu: mărturisirea lui Hristos în lume şi în faţa lumii, spre credinţa acesteia în El, şi întărirea propriei credinţe, a conştiinţei de a fi poporul duhovnicesc al lui Dumnezeu.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă