Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA ORTHODOXA - Ediţia nr.1-2 din 2002  
         
  Articol:   RECENZII – JEAN BERNARDI, GRIGORIE DIN NAZIANZ, TEOLOGUL ŞI EPOCA SA (330-390), TRADUCERE CRISTIAN POP, CU O SELECŢIE A POEMELOR AUTOBIOGRAFICE, TRADUSE DE DIACON IOAN I. ICĂ JR., EDITURA DEISIS, SIBIU, 2002, 396 P. .

Autori:  GABRIEL-VIOREL GÂRDAN.
 
       
         
  Rezumat:  După lucrări remarcabile dedicate lui Dionisie Areopagitul, Evagrie Ponticul, Efrem Sirul, Origen, Cassian Monahul, sau Nicodim Aghioritul, alcătuite de specialişti de marcă, editura Deisis continuă seria "Iniţieri" a colecţiei "Philosophia christiana" cu monografia lui Jean Bernardi, profesor emerit la Universitatea Paris-Sorbonne, dedicată celui căruia întreaga lume creştină îi datorează formula clasică a învăţăturii creştine despre Sfânta Treime, precum şi "capodopere ale literaturii creştine compuse în spiritul unei sinteze programatice între creştinism şi cultura elenistă", adică lui Grigorie Teologul.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă