Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA ORTHODOXA - Ediţia nr.1-2 din 2002  
         
  Articol:   RECENZII – STELIANOS PAPADOPULOS, VULTURUL RĂNIT, VIAŢA SFÂNTULUI GRIGORIE TEOLOGUL, TRADUCERE DE PREOT DR. CONSTANTIN COMAN ŞI DIACON CORNEL COMAN, EDITURA BIZANTINĂ, BUCUREŞTI, 2002, 327 P..

Autori:  GABRIEL-VIOREL GÂRDAN.
 
       
         
  Rezumat:  În peisajul publicistic începutul anului 2002 a adus o apariţie de excepţie. Este vorba de lucrarea profesorului Stelianos Papadopulos, Vulturul rănit, viaţa sfântului Grigorie Teologul. Domnia sa a fost profesor la Facultatea de Teologie a Universităţii din Atena, iar acum este pensionar. Este autorul unui număr impresionant de lucrări teologice închinate unor mari Părinţi ai Bisericii, cum ar fi: Sfântul Atanasie al Alexandriei, Sfântul Grigorie Teologul, Sfântul Vasile cel Mare, Sfântul Grigorie de Nyssa, precum şi a unui manual de Patrologie unanim apreciat (vol. I, 1977, 500 p., tratează secolele II-III; vol. II, 1990, 760 p. tratează secolul IV, Răsărit şi Apus).  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă