Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA ORTHODOXA - Ediţia nr.1-2 din 2002  
         
  Articol:   TEOLOGIE PRACTICĂ - LE CONCEPT DE RELATION ENTRE L’EGLISE ET L’ETAT DANS L’ORTHODOXIE / CONCEPTUL DE RELAŢIE ÎNTRE BISERICĂ ŞI STAT ÎN ORTODOXIE.

Autori:  PATRICIU DORIN VLAICU.
 
       
         
  Rezumat:  Conceptul de relatie între Biserică şi stat în ortodoxie. În acest studiu autorul prezintă originile divine ale Bisericii creştine, apariţia ei în Stat, modelul de relaţie Biserică-Stat, modelul de relaţie Biserică-Stat în Bizanţ (simfonia bizantină), raportul dintre factorul politic şi Bisericile locale după căderea Constantinopolului sub turci (29 mai 1453), în: Rusia, Serbia, Bulgaria, Grecia, România; preocupările actuale ale Bisericii privitoare la raportul ei cu Statul, Statutul juridic al Bisericii, preocuparea Bisericii pentru păstrarea autonomiei sale ş.a.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă