Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA ORTHODOXA - Ediţia nr.1 din 2013  
         
  Articol:   RECENZIE: IOAN-VASILE LEB, GABRIEL-VIOREL GÂRDAN, MARIUS EPPEL, PAVEL VESA, INSTITUŢII ECLEZIASTICE. COMPENDIU DE LEGISLAŢIE BISERICEASCĂ (SECOLUL AL XIX-LEA), EDITURA PRESA UNIVERSITARĂ CLUJEANĂ, CLUJ-NAPOCA, 2010, 360 P..

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  Sub egida Institutului de Istorie Eclezias¬tică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, constituit din istorici şi teologi, clerici şi laici deopotrivă, au fost publicate în decursul ultimilor zece ani diverse lucrări care survolează multiplele aspecte ale istoriei vieţii religioase privind confesiunile istorice din România şi Europa Central-Orientală. Subiectele abordate cu predilecţie de cercetători au fost dedicate unor teme, precum organizarea vieţii religioase şi bisericeşti, sistemul şcolar confesional, personalităţile ierarhilor, relaţiile stat-biserică, raporturile interconfesionale ş.a. Publicaţiile rezultate în urma acestor şantiere de cercetare au reuşit să îmbogăţească în mod semnificativ producţia istoriografică românească postdecembristă, resuscitând şi restituind mediului academic şi cultural din ţara noastră o fâşie largă a istoriei care fusese timp îndelungat uitată.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă