Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA ORTHODOXA - Ediţia nr.1 din 2013  
         
  Articol:   „INCONVENIENTELE” LIBERTĂŢII RELIGIOASE ACORDATE DE CONSTANTIN CEL MARE CREŞTINILOR. CÂTEVA REFLECŢII PATRISTICE.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  În lucrarea de faţă, autorii încearcă să reliefeze aşa-numitele „incon¬veniente” care au decurs, indirect, din Edictul de la Milan. Autorii nu afirmă nicidecum că acest edict a fost un lucru rău pentru creştini; dimpotrivă, provi¬denţa lui Dumnezeu a făcut ca, la începutul secolului al patrulea, creştinii să se bucure de libertate religioasă. Ceea ce autorii încearcă să demonstreze este faptul că libertatea religioasă a constituit un punct de cotitură în istoria Bisericii Creştine care a adus nu numai avantaje, ci şi dezavantaje inerente, care n-ar fi fost posibile în perioadele de persecuţie.

Cuvinte-cheie: împărat, episcopi, morală, doctrina Bisericii, ingerinţa imperială.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă