Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA ORTHODOXA - Ediţia nr.1 din 2011  
         
  Articol:   COMUNIUNEA SFINTEI TREIMI – MODELUL, CONŢINUTUL ŞI PUNCTUL DE PLECARE AL MISIUNII CREŞTINE.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  Relaţia dintre Persoanele Sfintei Treimi dezvăluie o manifestare unitară a vieții divine. Monarhia trinitară a Tatălui în dragoste și comuniune, indicată prin naşterea Fiului şi purcederea Duhul Sfânt din Fiinţa Sa, este la originea misiunii creştine şi oferă un model vieţii creştine. Iubirea veşnică a Sfintei Treimi se manifestă ca o deschidere a vieții divine față de persoanele umane. Această iubire trinitară reprezintă conţinutul dinamic al misiunii creştine şi este evidenţiat prin trimiterea Fiului şi a Duhului Sfânt de către Tatăl în lumea umană. Aceste acte ale lui Dumnezeu sunt baza şi punctul de plecare al misiunii creştine. Iubirea Tatălui şi a Fiului în unitatea Duhului Sfânt este izvorul şi scopul unității pe care Dumnezeul Triunic o dorește pentru toţi oamenii și pentru toată creația. Scopul misiunii creştine a fost de a dezvălui lumii nu numai dragostea lui Dumnezeu, ci, de asemenea, dragostea lui Dumnezeu pentru întreaga creaţie, şi pentru a inaugura sale participarea lor la viaţa veşnică a lui Dumnezeu. Pentru credinţa ortodoxă, comuniunea Sfintei Treimi este sursa, conţinutul, punctul de plecare şi scopul final al misiunii în lume.

Cuvinte-cheie: modelul misiunii, conţinutul misiunii, punctul de plecare al misiunii, scopul final al misiunii, viaţă divină, dragostea lui Dumnezeu, împărtăşirea dragostei, împărtăşirea Sfintei Treimi, împărăţia Tatălui, misiune creştină
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă