Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA ORTHODOXA - Ediţia nr.1 din 2011  
         
  Articol:   HARISMA „VORBIRII ÎN LIMBI”, PREZENTĂ ÎNCĂ ÎN BISERICĂ? – O PERSPECTIVĂ PAULINĂ –.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  O întrebare importantă căreia creştinii contemporani sunt foarte interesaţi să îi afle răspunsul este: "Vorbirea în limbi", ca dar al Duhului, este încă actuală în Biserică? Acest articol este o anchetă în acest domeniu. Prin analiza aceastei temă şi pe baza exegezei Părinţilor Bisericii, am ajuns la concluzia că Apostolul Pavel dă răspuns la această problemă în 1 Corinteni 14. Răspunsul lui pare a fi negativ. Este într-adevăr aşa? În acest sens, Ioan Gură de Aur concluzionează că "vorbirea în limbi" este "nici cu totul inutilă, nici foarte folositoare". Darurile duhovniceşti sunt pentru toţi oamenii, creştini şi ne-creştini. Dar, vorbirea în limbi, nu îi zideşte pe cei mai mulţi creştini şi nu-i converteşte pe necredincioşi. Putem noi asuma o astfel de presupoziţie? În analiza următoare este de găsit un răspuns în această privinţă.

Cuvinte-cheie: glossolalia, xenoglossia/xenologhia, harismă, profeție, desăvârșire, Cincizecime, vorbire în limbi, Duhul Sfânt.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă