Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA ORTHODOXA - Ediţia nr.1 din 2008  
         
  Articol:   POZIŢIA BISERICII FAŢĂ DE MASS-MEDIA: DOCUMENTE OFICIALE / LA POSITION DE L’EGLISE ENVERS LES MÉDIAS: DOCUMENTS OFFICIELS.

Autori:  MARIA ALUAȘ.
 
       
         
  Rezumat:  Comunicarea este la începutul secolului al XXI-lea o valoare de necontestat, încărcată cu cele mai mari virtuţi şi cele mai mari speranţe. Relaţiile dintre Biserică şi mass-media sunt departe de a fi socotite amicale. Cine ar trebui să facă primii paşi, pentru a cunoaşte şi a stabili un dialog? Cum se fac aceste demersuri, prin ce mijloace? Care sunt obiectivele pentru această relaţie zisă "de infern" Biserică - Media? Acestea sunt doar câteva întrebări în căutarea unor răspunsuri, de mai multe secole. Poate că noile mass-media vor fi mult mai eficiente pentru a depăşi conflictele existente în istoria lor comună.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă