Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA ORTHODOXA - Ediţia nr.1 din 2008  
         
  Articol:   DIE ORTHODOXE SPIRITUALITÄT, EXISTEZ UNTER DEN GEIST / SPIRITUALITATEA ORTODOXĂ, EXISTENŢĂ ÎN DUH .

Autori:  MIRCEA OROS.
 
       
         
  Rezumat:   Spiritualitatea ortodoxă, existenţa în duh. Sfinţii Părinţi ai Bisericii afirmă că o spiritualitate adevărată angajează toată fiinţa omului şi că de spiritualitate ţine în mod necesar comuniunea iar această spiritualitate este întreţinută în creştinism de Sfânta Liturghie. În cursul Sfintei Liturghii are loc transcenderea sau ridicarea noastră deasupra intereselor personale ce ne leagă de lume şi unirea noastră în duh de jertfă cu Hristos şi, prin El, cu Tatăl în Sfântul Duh.
   Rugăciunea, postul, înfrânarea, smerenia, iubirea celor în nevoi, înţelepciunea, responsabilitatea şi solidaritatea fraternă sunt elemente ale unei lucrări ce ţin de spiritualitate. Într-un simplu cuvânt, spiritualitatea înseamnă credinţa experiată în trăire.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă