Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA ORTHODOXA - Ediţia nr.1 din 2005  
         
  Articol:   RECENZIE - VALER BEL, MISIUNEA BISERICII ÎN LUMEA CONTEMPORANĂ, VOL. 1, PREMISELE TEOLOGICE, EDITURA PRESA UNIVERSITARĂ CLUJEANĂ, CLUJ-NAPOCA, 2004, 163 P.; VOL. 2, EXIGENŢE, EDITURA PRESA UNIVERSITARĂ CLUJEANĂ, CLUJ-NAPOCA, 20.

Autori:  GABRIEL-VIOREL GÂRDAN.
 
       
         
  Rezumat:   Prestigioasa editură Presa Universitară Clujeană oferă iubitorilor de carte teologică o admirabilă sinteză de teologie şi practică misionară creştină ortodoxă elaborată de către P.C. Pr. Prof. Univ. Dr. Valer Bel, profesor de Misiologie şi Teologie fundamentală şi dogmatică la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. Această lucrare, Misiunea Bisericii în lumea contemporană, publicată în două volume (apărute oarecum într-o ordine nefirească (vol. 2, Exigenţele, în 2002 şi vol. 1, Premisele teologice, în 2004) şi aşteptată cu mult interes era absolut necesară şi este adecvată scopului misiunii Bisericii şi vremurilor pe care le trăim.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă