Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA ORTHODOXA - Ediţia nr.1 din 2005  
         
  Articol:   NEUE MISSIONSTHEOLOGISCHE ENTWÜRFE DER ORTHODOXEN KIRCHE IN RUMÄNIEN / PROIECTE NOI ALE TEOLOGIEI MISIONARE ALE BISERICII ORTODOXE ÎN ROMÂNIA.

Autori:  ȘTEFAN ILOAIE.
 
       
         
  Rezumat:  Proiecte noi ale Teologiei misionare ale Bisericii Ortodoxe în România. Referatul a fost prezentat la a IX-a Întâlnire de dialog a tinerilor din Biserica Evanghelică din Germania şi Biserica Ortodoxă Română – “Gehet hin in alle Welt...”, desfăşurată la Edemissen/Germania, între 19-26 septembrie 2002 şi prezintă caracterul intern şi extern al misiunii creştine aşa cum este ea înţeleasă în Ortodoxie. Misiunea interioară priveşte pregătirea credinciosului, prin demersul duhovnicesc făcut asupra sa, pentru a da mărturie în exterior, semenilor şi creaţiei în întregul ei, despre prezenţa lui Hristos în lume şi despre viaţa nouă pe care El a adus-o şi care este vie. Astfel, misiunea internă este temelie pentru cea externă, cea din urmă esenţializându-se pe cea dintâi. Exemplul Ortodoxiei româneşti de după căderea comunismului este exemplificator cu privire la aceste aspecte, dimensiunea socială, caritativă şi filantropică a Bisericii fiind redescoperită şi aplicată după anumite modele ale altor Biserici care nu au experimentat comunismul, astfel încât mărturia Ortodoxiei responsabilizează nu doar instituţia ci şi pe fiecare credincios în parte.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă