Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA ORTHODOXA - Ediţia nr.1 din 2005  
         
  Articol:   LA RECONNAISSANCE ET LA PERSONNALITÉ JURIDIQUE DES CULTES EN ROUMANIE / RECUNOAŞTEREA ŞI PERSONALITATEA JURIDICĂ A CULTELOR ÎN ROMÂNIA.

Autori:  PATRICIU DORIN VLAICU.
 
       
         
  Rezumat:  Recunoaşterea şi personalitatea juridică a cultelor în România. Paragraful 3 din articolul 29 al Constituţiei României vorbeşte despre „cultele recunoscute de lege.” Articolul de faţă prezintă condiţiile care sunt necesare pentru ca un cult să fie recunoscut de lege şi discută cazul Martorilor lui Iehova, care s-au organizat în 1990 ca asociaţie de drept privat, iar în 1998 au cerut să fie recunoscuţi ca şi cult religios. Prezintă apoi în ce constă personalitatea juridică a cultelor şi care sunt perspectivele pe care le oferă Proiectul de Lege pentru regimul general al cultelor religioase.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă