Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA GRAECO-CATHOLICA VARADIENSIS - Ediţia nr.2 din 2010  
         
  Articol:   RECENZII: VAHAN S. HOVHANESSIAN (ED.), VECHIUL TESTAMENT CA SCRIPTURĂ AUTORITARĂ PENTRU BISERICILE TIMPURII [EST COL. BIBLIEI ÎN TRADIŢIA CREŞTINĂ ORTODOXĂ - VOL.1], PETER LANG PUBLICARII, NEW YORK 2010, P. 137 VIII.

Autori:  CORNEL DÂRLE.
 
       
         
  Rezumat:  Acest volum deschide o nouă serie de publicaţii – „Biblia în tradiţia creştină ortodoxă” – în cadrul editorial cu caracter ştiinţific Peter Lang. Seria aceasta urmăreşte să exploreze şi să evalueze diferitele aspecte ale tradiţiilor biblice aşa cum au fost studiate, înţelese, predate şi trăite în comunităţile creştine de limbă aramaică, arabă, armeană, coptă, georgiană, română, siriacă şi în alte limbi ale familiei Ortodoxe a Bisericilor. Atenţia se îndreaptă îndeosebi asupra încorporării diferitelor metodologii şi hermeneutici folosite de veacuri în aceste comunităţi creştine, în cadrul abordărilor critice contemporane, cu scopul de a aduce o lumină în înţelegerea mesajului biblic. Editorul general al acestei noi serii este cel care îngrijeşte şi acest prim volum, Vahan S. Hovhanessian: profesor de studii biblice la Seminarul Armean Sf. Nersess din New Rochelle, New York şi totodată preşedinte al unităţii „Biblia în tradiţiile Ortodoxe Orientale şi Răsăritene [engl. Eastern and Oriental]” din cadrul Societăţii de Literatură Biblică. În prefaţa pe care o semnează, aflăm că volumul de faţă ne oferă studii selectate şi prezentate la Întâlnirea anuală din 2008 a menţionatei unităţi a acestei Societăţi. Titlul volumului de faţă a constituit tema acelei întâlniri, cu intenţia de a evidenţia rolul Vechiului Testament în teologia, liturgia şi spiritualitatea Bisericilor din Orient (cf. Prefaţa, p. vii). Sub acest titlu tematic sunt reunite un număr de 11 comunicări într-un spectru geografic-eclezial şi teologic destul de vast, dar circumscris tradiţiilor Bisericilor Orientale şi Răsăritene. Iată autorii, titlurile şi conţinuturile lor, în rezumat.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă