Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA GRAECO-CATHOLICA VARADIENSIS - Ediţia nr.2 din 2010  
         
  Articol:   RECENZII: JEAN-CLAUDE LARCHET, SFÂNTUL MAXIM MĂRTURISITORUL, MEDIATOR ÎNTRE RĂSĂRIT ŞI APUS [TRADUCERE DIN FRANCEZĂ DE DANIELA COJOCARIU DUPĂ MAXIME LE CONFESSEUR, MÉDIATEUR ENTRE L’ORIENT ET L’OCCIDENT, LES ÉDITIONS DU CERF.

Autori:  CORNEL DÂRLE.
 
       
         
  Rezumat:  Autorul este cunoscut cititorului român prin remarcabila Terapeutica bolilor spirituale (trad. Marinela Bojin, 2001; ediţia a 3-a franceză, 1997; prima ediţie, 1991). Alte traduceri din operele sale au apărut sau urmează să apară, fiind cunoscut mai ales ca autor al unor studii dedicate Sfântului Maxim Mărturisitorul. Însă publicarea cărţii sale Saint Maxime le Confesseur (2003), apărută în colecţia Initiations aux Pères de l’Église a editurii Du Cerf, a avut parte de o recenzie deloc favorabilă într-o revistă de specialitate precum Vigiliae Christianae (nr. 4/2004).  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă