Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA GRAECO-CATHOLICA VARADIENSIS - Ediţia nr.2 din 2008  
         
  Articol:   CONSIDERAŢII ISTORICE-RELIGIOASE ÎN JURUL CREĂRII MITROPOLIEI TRANSILVANIEI UNITE (1853) / CONSIDERAŢII ISTORICE-RELIGIOASE ÎN JURUL CREĂRII MITROPOLIEI TRANSILVANIEI UNITE (1853) / CONSIDERAZIONI STORICO-RELIGIOSE INTORNO ALLA CREAZIONE DELLA METROPOLI UNITA DELLA TRANSILVANIA (1853) / CONSIDÉRATIONS HISTORIQUES – RELIGIEUSE AUTOUR DE LA CRÉATION DE LA MÉTROPOLIE UNIE DE LA TRANSYLVANIE (1853).

Autori:  OVIDIU HOREA POP.
 
       
         
  Rezumat:  Considérations historiques – religieuse autour de la création de la Métropolie unie de la Transylvanie (1853). Dans cet article, l’auteur analyse les événements politiques et religieux qui conduiront à la proclamation de la Métropolie Unie en 1853. Comme pour tout événement, cette fois-ci encore, pour la matérialisation de ce désir des Roumains unis de la Transylvanie, plusieurs tendances œuvreront ensemble et les facteurs déterminants seront analysés dans les pages qui suivent.

Keywords: Mithropoly, Transylvania, Romanian Church United with Rome, the Revolution of 1848
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă