Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA GRAECO-CATHOLICA VARADIENSIS - Ediţia nr.2 din 2007  
         
  Articol:   RECENZII: JEAN BOISSONAT, DUMNEZEU ŞI EUROPA, DESCLÉE DE BROUWER, PARIS 2005, P. 178 / JEAN BOISSONAT, DIEU ET L’EUROPE, DESCLéE DE BROUWER, PARIS 2005, 178 P..

Autori:  CORNEL DÂRLE.
 
       
         
  Rezumat:  Autorul, jurnalist şi eseist francez, «fiu al Acţiunii Catolice», după cum se prezintă într-un fragment autobiografic al scrierii de faţă, este cunoscut cititorului interesat de fenomenul social, prin numeroasele cărţi (12 în ultimele două decenii) dedicate economiei moderne, locului ce-l ocupă munca în viaţa socială, creştinismului social, societăţii franceze contemporane şi rolului Europei în lumea contemporană (pe această ultimă temă, mai amintim cartea intitulată Europe anée 0, Bayard, 2001). Poate este utilă precizarea că apariţia în librării a acestei cărţi are loc doar la două luni după înregistrarea refuzului electoratului francez faţă de textul Tratatului constituţional european. Intuim astfel, dar chiar şi din titlu doar, că ne găsim în faţa unei pledoarii în favoarea recunoaşterii factorului religios, creştin mai precis, în definirea identităţii continentului nostru şi în mod particular, în cadrul instituţional oferit de Uniunea Europeană. ...  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă