Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA GRAECO-CATHOLICA VARADIENSIS - Ediţia nr.2 din 2007  
         
  Articol:   FENOMENOLOGIA DREPT ŞTIINŢĂ ISTORICĂ. APROPIERI ŞI DISTANŢĂRI ÎN CONFRUNTAREA TÂNĂRULUI HEIDEGGER CU HEGEL / LA FENOMENOLOGIA COME SCIENZA STORICA PROSSIMITÀ E DISTANZA NEL CONFRONTO DEL GIOVANE HEIDEGGER CON HEGEL.

Autori:  ROSA MARIA MARAFIOTI.
 
       
         
  Rezumat:  Fenomenologia drept ştiinţă istorică. Apropieri şi distanţări în confruntarea tânărului Heidegger cu Hegel. Articolul de faţă tratează problema ridicată de Heidegger la sfârşitul deceniului trei al secolului 20, aceea de a pregăti din nou filosofia, întrucât filosofia lui Hegel a intrat definitiv în istoria gândirii umane. Luarea de poziţie contra lui Hegel evidenţiază faptul că distanţarea de Hegel reprezintă în realitate o nouă apropiere în chiar această depărtare.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă