Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA GRAECO-CATHOLICA VARADIENSIS - Ediţia nr.2 din 2006  
         
  Articol:   RECENZII: JILL BURNETT COMINGS - ASPECTE ALE ANULUI LITURGIC ÎN CAPADOCIA (325-430) [COL. «STUDII PATRISTICE», 7], EDITURA PETER LANG, INC, NEW YORK 2005, 140 P., ISBN 0-8204-7464-9.

Autori:  CORNEL DÂRLE.
 
       
         
  Rezumat:   Autoarea cărţii – asistentă în studii liturgice la Drew Universaty din Madison, New Jersey – surprinde mai întâi prin abordarea unei teme aparent epuizate de numeroasele contribuţii anterioare adiacente spaţiului sau perioadei; în finalul lecturii, însă, rămânem cu un plus de precizie şi de sistematizare a eventualelor cunoştinţe din lecturi anterioare - fie din izvoarele patristice corespunzătoare, fie din studii de specialitate mai recente. Apariţia editorială în seria coordonată de Gerald Bray constituia deja o garanţie a ineditului, concretizat în acest caz, în alegerea surselor studiului şi în organizarea problematicilor, precizate şi motivate în introducerea lucrării.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă