Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA GRAECO-CATHOLICA VARADIENSIS - Ediţia nr.2 din 2003  
         
  Articol:   RECENZII: ALEXANDRU BUZALIC, VIANNEY IOAN ABADI OSBM, CREŞTINISM SAU NEOPĂGÂNISM!?, CASA DE EDITURĂ UNITAS, CLUJ-NAPOCA, 2002, 101 P. .

Autori:  BLANKA GORUN-KOVÁCS.
 
       
         
  Rezumat:  Avem în faţa minţii şi spiritului nostru o lucrare care se ocupă din toate punctele de vedere cu problemele noastre cotidiene, atât în ceea ce priveşte viaţa consacrată şi eclezială, cât şi cea laică, lumească. Ca orice carte, şi cea de faţă debutează cu un Cuvânt înainte. Cartea este compusă din două mari capitole, ambele având subcapitole în care sunt dezbătute temele anunţate în titlul capitolelor principale. Cuvântul înainte conţine părerile autorilor despre civilizaţia noastră contemporană; oare omul contemporan se comportă doar ca să supravieţuiească, ori este vorba de o autodistrugere. Căutând Adevărul (adică pe Dumnezeu) oamenii vor descoperi valorile umane veşnice. Problema cu care se confruntă civilizaţia şi societatea noastră nu are origini doar în prezent, ci chiar în Renaştere, când "atacurile păgânismului" s-au dublat cu cele ale culturii laice.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă