Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA GRAECO-CATHOLICA VARADIENSIS - Ediţia nr.2 din 2003  
         
  Articol:   RECENZII: OVIDIU GHITTA, NAŞTEREA UNEI BISERICI. BISERICA GRECO-CATOLICĂ DIN SĂTMAR ÎN PRIMUL EI SECOL DE EXISTENŢĂ (1667 – 1761), PRESA UNIVERSITARĂ CLUJEANĂ, CLUJ – NAPOCA, 2001, 411 P. .

Autori:  GHEORGHE GORUN.
 
       
         
  Rezumat:  Aşteptată de noi cu mare interes, cartea istoricului şi profesorului clujean Ovidiu Ghitta a ieşit pe piaţă cu o oarecare întârziere care s-a dovedit până la urmă benefică. Excelentă ca realizare editorială, ea va rămâne însă în istoriografie nu pentru aspectul ei estetic, ci ca analiză istorică a unei teme prea puţin cercetate până în prezent şi cel mai adesea "scufundată" în problematica mai generală a naşterii Bisericii greco – catolice româneşti care avea ca punct de pornire anul (1697 -) 1700.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă