Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA GRAECO-CATHOLICA VARADIENSIS - Ediţia nr.2 din 2003  
         
  Articol:   ISUS HRISTOS CAPUL UNIVERSULUI SIMBOLIC AL REVELAŢIEI DUMNEZEIEŞTI / GESÙ CRISTO LA TESTA DELL’UNIVERSO SIMBOLICO DELLA RIVELAZIONE DIVINA .

Autori:  SABIN FĂGĂRAŞ.
 
       
         
  Rezumat:  Isus Hristos capul universului simbolic al revelatiei dumnezeiesti. Dumnezeiasca si îndumnezeitoarea Revelatie a Misterului se realizeaza în spatiul si timpul oamenilor printr-un limbaj specific, adoptat structurii omului fiinta teologica, dialogica si simbolica, limbajul simbolic. Sfânta Scriptura, liturghia, Parintii Bisericii, autorii spirituali si Magisterul Bisericii au gândit simbolic si au vorbit “declinând si conjugând" elementele componente ale universului simbolic al Revelatiei iudeo-crestine, activând “teologia de sus", teologia simbolica, “copernicana". Stiintele umane moderne în felul cartezian al “ideilor clare si distincte" deosebesc între indice, semn si simbol. În universul simbolic al Revelatiei divine nu se fac astfel de distinctii  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă