Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA GRAECO-CATHOLICA VARADIENSIS - Ediţia nr.1-2 din 2016  
         
  Articol:   BOOK REVIEW - ANDREI MARGA, RECONSTRUCȚIA PRAGMATICĂ A FILOSOFIEI. PROFILUL AMERICII CLASICE, EDITURA ACADEMIEI ROMÂNE, 2016.

Autori:  ALEXANDRU BUZALIC.
 
       
         
  Rezumat:  Volumul de față este rezultatul unei cercetări a filosofiei pragmatismului american. După explorarea universului gândirii europene, spiritualitatea iudaică și creștină, China, lucrarea de față ne conduce spre Lumea Nouă, în mod concret spre filosofia clasică americană. Continentul American ne oferă o sinteză originală a tuturor curentelor de gândire europeană, dobândind în cele din urmă originalitatea și nuanța specifică dezvoltării specifice într-un ambient geo-cultural care devine într-adevăr o lume nouă. După cum afirmă autorul, deja lectura cărții The American Mind (1951) permitea filosofiei europene întâlnirea cu o gândire originală care ajunge la alte soluții pragmatice.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă