Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA GRAECO-CATHOLICA VARADIENSIS - Ediţia nr.1 din 2012  
         
  Articol:   DEFINIŢIA FAMILIEI CREŞTINE ÎN DOCUMENTELE CONCILIULUI VATICAN II / DEFINICIÓN DE LA FAMILIA CRISTIANA EN LOS DOCUMENTOS DEL CONCILIO VATICANO II.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  Definiţia familiei creştine în documentele Conciliului Vatican II. În mijlocul confuziei care predomină în lumea occidentală în ceea ce privește esenţa conceptului de familie, articolul de faţă încearcă să prezinte definiția familiei creștine, aşa cum apare ea în Magisteriul Bisericii Catolice, în mod particular în documentele Conciliului Vatican II. Acest studiu îşi propune o aprofundare a acestei teme, destul de problematică în acest timp al istoriei și, totodată dorește să trezească în creștinii de astăzi o întrebare: oare numeroasele famillii care se declară creştine, cunosc cu adevărat ce sunt și ce implică a fi o familie creștină?

Cuvinte-cheie: Sacramentul căsătoriei, iubirea conjugală, familie creștină, Biserica internă, comunitatea conjugală, uniune, soții, părinți, fii

 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă