Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA GRAECO-CATHOLICA VARADIENSIS - Ediţia nr.1 din 2010  
         
  Articol:   RECENZII: PAUL EVDOKIMOV - O VIZIUNE ORTODOXĂ DE TEOLOGIE MORALĂ. DUMNEZEU ÎN VIAŢA OMULUI [COL. PATRIMONIU - ORTODOXIA], ÉDITIONS DU CERF, PARIS 2009, P. 193 / PAUL EVDOKIMOV, UNE VISION ORTHODOXE DE LA THÉOLOGIE MORALE. DIEU DANS LA VIE DES HOMMES [COL PATRIMOINES – ORTHODOXIE], LES ÉDITIONS DU CERF, PARIS 2009, 193 P.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  Autorul nu mai necesită prezentări. De aceea, o nouă carte sub semnătura sa, la patru decenii de la moartea sa (1970), nu poate decât să incite curiozitatea cititorului. În prefaţa semnată de Michel Evdokimov aflăm că lucrarea de faţă reprezintă rodul mai multor ani de activitate didactică a lui Paul Evdokimov, de predare a teologiei morale la Institutul Saint Serge din Paris, între anii 1950 şi 1970. Precizare importantă în evaluarea conţinutului său, care am putea spune că are mai degrabă o valoare programatică, în contextul demersurilor de reînnoire a discursului teologic ortodox, început în deceniul trei al secolului trecut, în special de către teologi ai diasporei ruseşti. Astfel că titlurile celor 16 capitole care alcătuiesc cartea, în mod sigur surprind teologul obişnuit cu sistematizarea clasică, occidentală, a domeniilor teologice şi, în particular, a tratului de teologie morală fundamentală, în care am fi înclinaţi şi noi să o catalogăm.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă