Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA GRAECO-CATHOLICA VARADIENSIS - Ediţia nr.1 din 2009  
         
  Articol:   RECENZII: IVANCSÓ, I., DOCUMENTATIA PUBLICATIILOR LITURGICE GRECO-CATOLICE I. (GÖRÖG KATOLIKUS LITURGIKUS KIADVANYAINK DOKUMENTACIOJA), NYIREGYHAZA 2006..

Autori:  PALLAI BÉLA JR..
 
       
         
  Rezumat:  Dr. ISTVÁN IVANCSÓ este rector şi profesor universitar la Institutul Superior de Teologie Greco-Catolică „Sf. Atanasie” din Nyíregyháza (Ungaria), membru în Comisia Teologică Internaţională a Bisericii Catolice, autor a multor publicaţii, organizator a numeroase simpozioane pe teme liturgice, lansând cu ocazia jubileului de 25 de ani de la hirotonirea preoţească o carte cuprinzând documentaţia publicaţiilor liturgice greco- catolice maghiare. Aşa, precum el însuşi scrie: „acest volum ... este rezultatul muncii ştiinţifice şi al cercetării de mai mult de un sfert de secol.” Prezentarea acestei publicaţii oferă posibilitatea de a face cunoştinţă cu autorul, iar cei interesaţi de aceste publicaţii liturgice pot avea la îndemână acest sumar al cărţilor liturgice, al cărţilor de rugăciune şi de cântări religioase, al studiilor şi publicaţiilor de natură şiturgică. Consultarea sau studierea tuturor acestor publicţii presupune totodată şi cunoaşterea limbii maghiare, însă acelora care se dedică studiului stiinţific al Liturgiei, poate fi un real ajutor datorită detaliilor care uneori sunt indispensabile în munca de cercetare.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă