Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA GRAECO-CATHOLICA VARADIENSIS - Ediţia nr.1 din 2009  
         
  Articol:   RECENZII: IVAN BILIARSKY / RADU G. PĂUN (ED.), MODELE BIBLICE DE PUTERE ŞI LEGE / MODELE BIBLICE DE PUTERE ŞI DE DREPT. DOCUMENTELE CONFERINŢEI INTERNAŢIONALE, BUCUREŞTI, COLEGIUL NOUA EUROPA 2005 / LUCRĂRILE SIMPOZIONULUI INTERNAŢIONAL, BUCURESTI, COLEGIUL NOUA EUROPA ÎN 2005 (COLECŢIA "RECHTSHISTORISCHE REIHE, VOL. 366.), LANG PETER - INTERNATIONALER VERLAG DER WISSENSCHAFTEN, FRANKFURT AM MAIN, 2008, 309 P..

Autori:  CORNEL DÂRLE.
 
       
         
  Rezumat:  Conform Notei editorilor acestui volum (p. 9), Colocviul internaţional desfăşurat la Bucureşti în anul 2005, sub egida New Europe College, era cea de-a doua manifestare dintr-o serie de trei, desfăşurate pe parcursul a trei ani la Bucureşti şi la Sofia, toate având ca obiect de studiu teologia politică medievală în spaţiul ortodox. Mai precis, un studiu comparativ, prin contribuţii din partea unor istorici, istorici ai artei şi jurişti, care s-au aplecat cu precădere asupra unor arii şi perioade ale societăţilor majoritar ortodoxe mai puţin cercetate până în prezent, cum sunt aşa numitele „periferii bizantine” şi perioada post-bizantină, pentru a surprinde modul în care Biblia a inspirat ideologia politică şi dreptul în Evul mediu şi la începuturile Epocii moderne în aceste spaţii.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă