Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA GRAECO-CATHOLICA VARADIENSIS - Ediţia nr.1 din 2009  
         
  Articol:   RECENZII: DAVID C. ALEXANDRU, TEOLOGIA TIMPURIE A BISERICII A LUI AUGUSTIN. EMERGENŢA ŞI IMPLICAŢII, 386-391 (COL. "STUDII PATRISTICE", VOL. 9), PETER LANG, NEW YORK, 2008, 451 P..

Autori:  CORNEL DÂRLE.
 
       
         
  Rezumat:  Iată o carte care demonstrează valenţele, am spune inepuizabile ale operei augustiniene, mai ales după ce doar cu un an anterior apăruse un studiu tot asupra perioadei iniţiale a gândirii teologice a viitorului episcop din Hippona (Harrison, C., Rethinking Augustine’s Early Theology: An Argument for Continuity, Oxford Univ. Press, 2007). Aceasta de faţă reprezintă lucrarea de doctorat în istorie şi teologie patristică elaborată şi susţinută de David C. Alexander în cadrul Universităţii din Edinburgh. Din nota biografică despre autorul cărţii, un tânăr laic american, remarcabil este faptul că acesta, după ce a călătorit mult în lumea mediteraniană a creştinismului timpuriu (în special, în Nordul Africii), în prezent, ca cercetător independent, scrie şi călătoreşte în cele patru continente pentru a conferenţia pe teme privind viaţa şi opera lui Augustin, creştinismul timpuriu şi doctrina şi practica creştină.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă