Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA GRAECO-CATHOLICA VARADIENSIS - Ediţia nr.1 din 2007  
         
  Articol:   RECENZII: MAICA ÉLIANE POIROT, PENTRU A-L CINSTI PE SFÂNTUL PROROC ELISEU ÎN TRADIŢIA BIZANTINĂ [TRADUCERE DE PR. ADRIAN LUNG DUPĂ, POUR CHANTER LE SAINT PROPHET ÉLISÉ DANS LA TRADITION BYZANTINE, ABBAYE DE BELLEFONTAINE, BÉGROLLES EN MAUGES, 2005], EDITURA ARS LONGA, IAŞI, 2006, 140 P. .

Autori:  CORNEL DÂRLE.
 
       
         
  Rezumat:  După apariţia în anul 2002 la Editura Deisis din Sibiu a cărţii Sfântul Proroc Ilie în cultul bizantin, acest nou studiu era oarecum de aşteptat, cel puţin de către cei care o cunosc pe autoare, studiu ce se constituie drept mărturie a unei tradiţii a cărei primă verigă este profetul Eliseu, tradiţie în care se inserează şi Ordinul Carmelitanelor Desculţe, din care face parte şi autoarea celor două cărţi. Delimitarea studiului «…în tradiţia bizantină», completează apoi particula-ritatea vocaţiei autoarei, de mai bine de trei decenii inserată nu doar în studierea, ci şi în trăirea acestei tradiţii. Apariţia cărţii, după care s-a realizat traducerea, în prestigioasa colecţie de spiritualitate orientală a Abaţiei din Bellefontaine, carte prefaţată de pr. prof. Michel Evdokimov de la Institul Saint-Serge din Paris, ne oferă garanţii suficiente asupra competenţei ştiinţifice a studiului.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă