Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA GRAECO-CATHOLICA VARADIENSIS - Ediţia nr.1 din 2005  
         
  Articol:   RECENZII: ANA DUMITRAN, RELIGIE ORTODOXĂ – RELIGIE REFORMATĂ. IPOSTAZE ALE IDENTITĂŢII CONFESIONALE A ROMÂNILOR DIN TRANSILVANIA ÎN SECOLELE XVI – XVII, CLUJ – NAPOCA, 2004, 408 P. .

Autori:  SILVIU-IULIAN SANA.
 
       
         
  Rezumat:  Apariţia cărţii Anei Dumitran, Religie ortodoxă – Religie reformată în editura Neremia Napocae, aduce cu sine o serie de clarificări în ce priveşte istoria instituţiei eclesiale româneşti din Transilvania seco¬lelor al XVI– lea şi al XVII–lea. Meritul acestei lucrări este acela de a prezenta cititorilor pasionaţi de istorie, dar şi spe¬cialiştilor în domeniu precum şi teologilor, o nouă perspectivă asupra Bisericii româneşti transilvănene, văzute şi analizate cu rigu¬rozitatea caracteristică unei cercetări ştiin¬ţifice.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă