Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA GRAECO-CATHOLICA VARADIENSIS - Ediţia nr.1 din 2002  
         
  Articol:   RECENZIE: SUB TRIPLA CRUCE. GRECO-CATOLICII ÎN TRANSCARPATIA DIN TIMPURILE UNIUNII DE LA UJGOROD PÂNĂ ASTĂZI (1646 - 1997), BUDAPESTA, 1997, P. 335 / BOTLIK JÓZSEF, HÁRMAS KERESZT ALATT. GÖRÖGKATOLIKUSOK KÁRPÁTALJÁN AZ UNGVÁRI UNIÓTÓL NAPJAI.

Autori:  GHEORGHE GORUN.
 
       
         
  Rezumat:  Apărută graţie unui suport financiar asigurat de un impresionant număr de fundaţii, instituţii de stat şi bănci (nu mai puţin de şapte), cartea publicistului un-gur de origine ruteană Botlik József, cu titlul în traducere românească Sub cru-cea triplă. Greco-catolicii din Ucraina Subcarpatică de la Unirea de la Ujgorod până în zilele noastre (1646 – 1997), este o impresionantă lucrare de sinteză ce vizează istoria Bisericii catolice de rit oriental din spaţiul recent vizitat de Papa Ioan Paul al II-lea, ce ar trebui neapărat cunoscută în sfere mai largi din varii motive.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă