Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA GRAECO-CATHOLICA VARADIENSIS - Ediţia nr.1 din 2002  
         
  Articol:   RECENZII: IOAN VASILE LEB (COORD.), TOLERANŢĂ ŞI CONVIEŢUIRE ÎN TRANSILVANIA SECOLELOR XVII – XIX, LIMES ŞI PRESA UNIVERSITARĂ CLUJEANĂ, 2001 .

Autori:  ADRIAN APAN.
 
       
         
  Rezumat:  Volumul de faţă reprezintă o sumă de studii sau, mă rog, “referate" cum sunt denumite de editor, pe care autorii acestora le-au suţinut în cadrul unei con-ferinţe internaţionale (a doua sub acest titlu) care avusese loc la Cluj, proiect aprobat, iniţial, de Ministerul Educaţiei Naţionale. Ioan Vasile Leb, care este, de fapt, şi coordonatorul acestui volum, îşi propunea, la începutul colocviului, “să identifice punctele comune pe care spi-ritualitatea transilvană le are cu spiritua-litatea europeană", un obiectiv măreţ, dar cam dificil pentru reuniunea respectivă dacă îi avem în vedere rezultatele.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă