Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA CATHOLICA - Ediţia nr.4 din 2009  
         
  Articol:   SLUJIRE BISERICII FAŢĂ DE SOCIETATEA ROMÂNEASCĂ. ARHIEPISCOPUL DE BUCUREŞTI RAYMUND NETZHAMMER ŞI PATRIARHUL ROMÂNIEI IUSTINIAN MARINA / DER DIENST DER KIRCHE FÜR DIE RUMÄNISCHE GESELLSCHAFT AUS DER SICHT DES BUKARESTER ERZBISCHOFS RAYMUND NETZHAMMER UND DES RUMÄNISCHEN PATRIARCHEN JUSTINIAN MARINA.

Autori:  ERNST CHRISTOPH SUTTNER.
 
       
         
  Rezumat:  Istoria este nedreaptă cu ambii capi religioşi despre care vorbeşte acest articol. Unul dintre ei – părăsit de fraţii săi pentru că a socotit neamul mai însemnat decât Biserica lui Cristos – a rămas generos şi linişti, trebuind să meargă în exil. Celălalt, la început naiv şi încrezător, a fost transformat de experienţă într-un patriarh hotărât. Cea mai mare nedreptate care i-a fost făcută este aceea de a fi fost considerat de mulţi care nu s-au străduit să-i aprofundeze gândirea, „patriarhul comunist”.

Cuvinte cheie: Raymund Netzhammer, Iustinian Marina, Biserică, România, naţiune, comunism.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă