Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA CATHOLICA - Ediţia nr.4 din 2008  
         
  Articol:   DIN ISTORIA BISERICII GRECO-CATOLICE CLANDESTINE. 2: DR. MIRCEA R. BIRTZ OBSS, OHSG, OV – DR. MANFRED KIEREIN-KUENRING – DR. SABIN SEBASTIAN FAGARAŞ OSBM, FĂRÂME DIN PRESCURA PRIGOANEI. 1948-1990. COORDONATOR MIRCEA R. BIRTZ. CU O PREFAŢĂ DE DR. GHEORGHE IANCU, CERCETĂTOR ŞTIINŢIFIC I. EDITURA NAPOCA STAR, CLUJ-NAPOCA 2008, 259 P. + 53 FOTOGRAFII (PE HÂRTIE CRETATĂ, NENUMEROTATE).

Autori:  NICOLAE GUDEA.
 
       
         
  Rezumat:  Cartea este foarte valoroasă pentru istoria BRU în clandestinitate. Ea pune în circulaţie numeroase documente inedite care aduc date noi şi de importanţă foarte mare.

Cuvinte cheie: Comunism, Biserica Romana Unita, ierarhie, I. Dragomir, V. Lazar, E. Riti, Iustin Paven, O. Cristian, S. Ionela.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă