Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA CATHOLICA - Ediţia nr.4 din 2008  
         
  Articol:   ENEA SILVIO PICCOLOMINI, EUROPA, EDITORI: GÜNTER FRANK ŞI PAUL METZGER,TRADUCERE DE ALBRECHT HARTMANN, HEIDELBERG UBSTADT-WEIHER-BASEL, ED. “REGIONALKULTUR”, 2005, 431 P..

Autori:  ANDREEA MÂRZA.
 
       
         
  Rezumat:  Enea Silvio Piccolomini (1405-1464), ajuns papă sub numele de Pius al II-lea (1458-1464), a rămas cunoscut pe scena literară prin paleta largă de lucrări, care au avut caracter geografic, istoric, memorialistic, teologic sau nuvelistic. Prezentarea de faţă se opreşte asupra unei lucrări geografico-istorice, care a apărut în urmă cu puţin timp la editura germană Regionalkultur; aceasta reia o temă de actualitate atunci şi acum, dezbătând problema Europei în contextul evenimentelor din anul 1453 (cucerirea Constantinopolului de către turcii otomani)

MOTS CLÉ: Enea Silvio Piccolomini, Europa, cucerirea Constantinopolului, Adrianus van Heck, românii, umanism, Quattrocento.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă