Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA CATHOLICA - Ediţia nr.4 din 2008  
         
  Articol:   SPERANŢA ÎN CAPITOLELE 4 ŞI 5 DIN EVANGHELIA DUPĂ SFÂNTUL MARCU / L’ESPÉRANCE DANS LES CHAPITRES 4 ET 5 DE L’ÉVANGILE DE ST MARC.

Autori:  JEAN-FRANÇOIS DESCLAUX.
 
       
         
  Rezumat:  Articolul constituie o scurtă analiză a capitolelor 4 şi 5 din Evanghelia după sfântul Marcu, insistând asupra parabolelor din Mc 4,1-34. După prezentarea structurii ansamblului capitolelor 4 şi 5 din Marcu, autorul propune o interpretare a parabolei din acest fragment, în cheia speranţei, a încrederii. Pilda semănătorului este o chemare la a avea încredere în semănătorul care ştie unde trebuie să pună sămânţa pentru ca aceasta să aducă roade şi în pământul care o primeşte pentru a o face să încolţească. În acelaşi sens trebuie interpretată şi pilda seminţei care creşte singură, dar şi aceea a grăuntelui de muştar. O atare posibilitate de interpretare este susţinută de contextul în care rosteşte Isus aceste cuvinte, şi anume potolirea furtunii, vindecarea îndrăcitului şi a femeii cu scurgere de sânge, respectiv învierea fiicei lui Iair.

Cuvinte cheie: speranţă, Marcu, Miracol, încredere, sămânţă, vindecare, înviere, Isus, Iona, plată, mare, pământ, moarte, Iair.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă