Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA CATHOLICA - Ediţia nr.4 din 2008  
         
  Articol:   ATUNCI CÂND IUBIREA SE PRESCHIMBĂ ÎN SPERANŢĂ / QUANDO L’AMORE SI TRASFORMA IN SPERANZA.

Autori:  JOSÉ NORIEGA.
 
       
         
  Rezumat:  Speranţa este concepută ca o tindere spre plinătate. Într-o lume fără de speranţă, creştinismul oferă speranţa mântuirii. Actualmente, nu mai este cu putinţă să o vestim fără a-i descoperi deopotrivă temelia: avem nu doar a trăi speranţa, ci deopotrivă a descoperi de unde vine. A aşeza la obârşia speranţei o iubire ne ajută să descoperim noutatea pe care o presupune speranţa creştină, dat fiind faptul că iubirea preţuieşte atât cât preţuieşte speranţa. A spera înseamnă a tinde, a dori, a zbura. Iubirea nădăjduieşte totul (1Cor 13,7): iubirea, virtutea prin excelenţă, se deschide către speranţă, însufleţind viaţa toată.

Cuvinte cheie: speranţă, Giotto, Dante, zbor, plenitudine, caritate, Papa Benedict al XVI-lea, eros, Bonaventura, Thomas.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă