Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA CATHOLICA - Ediţia nr.4 din 2008  
         
  Articol:   CUVÂNT DE DESCHIDERE A CONGRESULUI NAŢIONAL AL FACULTĂŢILOR DE TEOLOGIE CATOLICĂ. PERSPECTIVE TEOLOGICE ASUPRA SPERANŢEI.

Autori:  VIRGIL BERCEA.
 
       
         
  Rezumat:  Afirmaţia spe salvi facti sumus constituie o chemare la trăirea profundă a virtuţilor teologale. Într-o lume desacralizată, într-o societate consumistă, în contextul unei filozofii subietive, credinţa face cu putinţă o existenţă trăită la adevărata intensitate, iubirea purifică ceea ce este greşelnic în noi, iar speranţa ne dă tăria entuziasmului spiritual atât de necesar pe calea vieţii, a mântuirii, a imitării lui Cristos. Omul trebuie să se întoarcă la Dumnezeu - izvorul vieţii, Domnul care le-a creat pe toate şi care le menţine pe toate în viaţă prin iubirea sa – lăsându-se pătruns de harul său, prin care Dumnezeu îl înalţă la o nouă demnitate, cea de fiu întru Fiul. Credinţa, speranţa şi iubirea generează omul nou, renăscut din apă şi din Spirit.

Cuvinte cheie: credinţă, speranţă, iubire, adevăr, virtute, secularizare, consumerism, subiectivism, Kant, Bacon, Paul
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă