Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA CATHOLICA - Ediţia nr.4 din 2007  
         
  Articol:   CREAŢIE ŞI EVOLUŢIE. O PRECIZARE DE POZIŢIE.

Autori:  CHRISTOPH SCHÖNBORN.
 
       
         
  Rezumat:  ntrebare cheie: este lumea plină de sens?
   Nimic nu ne priveşte pe noi toţi mai mult decât întrebarea originară a omului de unde vine şi încotro se îndreaptă, deci referitoare la sensul vieţii. Fiecare om trebuie să îşi pună această întrebare, dacă vrea ca viaţa lui să fie într-adevăr una omenească.
   Chiar nu se poate găsi un răspuns la această întrebare? De unde poate veni răspunsul? De unde pot fi luate unităţi de măsură pentru a examina răspunsurile propuse? Cum se poate decide dacă un răspuns ne ajută să ne orientăm corect viaţa proprie şi pe cea a comunităţii? Altfel spus: De unde să luăm de exemplu criteriile pentru a obţine un punct de vedere etic responsabil în ceea ce priveşte întrebarea aprig discutată a obţinerii de celule stem embrionare (= o cercetare care consumă embrioni).
   Întrebarea cheie, de care depinde răspunsul, este în fond tema întregii discuţii în jurul evoluţiei: Oare are lumea în care trăim şi viaţa noastră în această lume un sens? Numai ceea ce are un ţel are un sens. Fără raţiune nu există orientare, nu există un plan, nu există un „design”.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă