Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA CATHOLICA - Ediţia nr.4 din 2007  
         
  Articol:   EVENIMENT. CHRISTOPH CARDINAL SCHÖNBORN, DOCTOR HONORIS CAUSA AL U.B.B: CUVÂNT LA DESCHIDEREA CEREMONIEI DE ACORDARE A TITLULUI DE DOCTOR HONORIS CAUSA AL UNIVERSITĂŢII BABEŞ-BOLYAI EMINENŢEI SALE, CHRISTOPH CARDINAL SCHÖNBORN, ARHIEPISCOP DE VIENA.

Autori:  ANDREI MARGA.
 
       
         
  Rezumat:   Ceremonia de astăzi este consacrată decernării titlului de Doctor Honoris Causa al Universităţii Babeş-Bolyai. Conform Cartei universităţii noastre (2003), cel mai înalt titlu academic al Universităţii Babeş-Bolyai se acordă unor personalităţi cu realizări de vârf în ştiinţa, tehnologia, filosofia, arta şi teologia mondială, care au sprijinit activităţi din instituţia noastră.
   Îl omagiem astăzi pe eminenţa sa Christoph cardinal Schönborn pentru contribuţia sa teologică profilată la elaborarea marii sinteze care este Catehismul Bisericii catolice (1992), în capitolele şi articolele căruia sunt condensate învăţături adânci de care dispune creştinătatea, şi la promovarea viziunii creştine. Îl omagiem pe arhiepiscopul Vienei pentru neslăbitul angajament în favoarea unităţii Bisericilor şi a punerii în valoare a moştenirii iudeo-creştine în această parte a Europei în care trăim şi în lumea de azi. Îl omagiem pe eminenţa sa Christoph cardinal Schönborn pentru prezenţa sa inspiratoare în mijlocul evoluţiilor din Europa actuală şi pentru rolul proeminent pe care-l îndeplineşte pentru a da noi impulsuri actualelor procese pan-europene.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă