Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA CATHOLICA - Ediţia nr.3 din 2010  
         
  Articol:   ZENON CARDINAL GROCHOLEWSKI, UNIVERSITATEA AZI [UNIVERSITÄT HEUTE], PREFAŢĂ DE A. MARGA, VOLUM ÎNGRIJIT DE P. FRIEDRICH BECHINA ŞI MONICA MERUŢIU, CLUJ-NAPOCA: EFES, 2010, 181 P..

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  Universitatea noastră găzduieşte lansarea unei cărţi de excepţie prin tematica propusă: Universitatea azi [Universität Heute]. Autorul său, Zenon Cardinal Grocholewski, este Prefect al Congregaţiei pentru Educaţia Catolică, Mare Cancelar al Universităţii Pontificale Gregoriana, Doctor Honoris Causa al mai multor universităţi europene, între care şi Universitatea „Babeş-Bolyai”. Încă din titlu, lucrarea trezeşte interesul tuturor celor care sunt implicaţi în domeniul educaţiei, profesori, studenţi, universitari din diferite domenii. Aşa cum ne sugerează profesorul Andrei Marga în prefaţa volumului, Zenon Cardinal Grocholewski oferă cititorilor reflecţii profunde asupra orientărilor educaţiei şi soluţii la provocările ce există pe scena lumii universitare (p. 14). Cele şase conferinţe care constituie lucrarea de faţă au fost prezentate de Eminenţa sa în ţara noastră, în mai multe limbi de circulaţie internaţională, cu diferite prilejuri. Publicarea lor în română dă acum cititorilor autohtoni prilejul de a de familiariza cu scrierile unui mare teolog.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă