Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA CATHOLICA - Ediţia nr.3 din 2008  
         
  Articol:   VICTORIA BOLFĂ-OTIC OSBM, ASPECTE DIN ISTORIA COMUNITĂŢII SURORILOR BAZILIENE DIN ROMÂNIA. FORMAREA ŞI PERIOADA DE PERSECUŢIE, 1948-1989. TÂRGU-LĂPUŞ 2007, 215 P. + 46 IL..

Autori:  NICOLAE GUDEA.
 
       
         
  Rezumat:  În editura „Galaxia Gutenberg” din Târgu-Lăpuş a apărut sub titlul mai sus menţionat, o variantă scurtă a lucrării de licenţă a Victoriei Bolfă-Otic, sora Veridiana OSBM. În timp ce lucrarea de licenţă „Istoria surorilor Ordinului sfântului Vasile cel Mare din România. Formarea şi perioada de persecuţie”, Cluj-Napoca 2001, care cuprinde circa 1000 pagini şi se baza aproape exclusiv pe metodele istoriei orale şi sursele ei (de altfel uneori mai valoroase decât documentele oficiale), cartea analizată acum se bazează mai ales pe documente din arhivele CNSAS care provin de la instituţiile statului comunist care au aplicat persecuţia (miliţie, securitate, procuratură, tribunale etc).

Cuvinte cheie: Ordinul Sf. Vasile, surorile Sf. Vasile, comunismul, Biserica Română Unită, Biserica Ortodoxă Română
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă