Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA CATHOLICA - Ediţia nr.3 din 2008  
         
  Articol:   PENTRU O CULTURĂ A CUVÂNTULUI: CONFERINŢA PAPEI BENEDICT AL XVI-LEA ADRESATĂ REPREZENTANŢILOR CULTURII LA PARIS (12 SEPTEMBRIE 2008) / POUR UNE CULTURE DE LA PAROLE: LA CONFÉRENCE DU PAPE BENOÎT XVI AU MONDE DE LA CULTURE À PARIS (12 SEPTEMBRE 2008).

Autori:  MARTIN DE LA RONCIÈRE.
 
       
         
  Rezumat:   Pentru o cultură a Cuvântului: conferinţa papei Benedict al XVI-lea adresată reprezentanţilor culturii la Paris (12 septembrie 2008). Din data de 12 septembrie până în 15 septembrie 2008, papa Benedict al XVI-lea a efectuat prima vizită apostolică în Franţa, cu prilejul aniversării a o sută cincizeci de ani de la apariţiile Fecioarei Maria la Lourdes. Într-un discurs ţinut la palatul prezidenţial înaintea autorităţilor civile, papa a subliniat importanţa creştinismului în cultura franceză: „Sădită de foarte timpuriu în ţara dumneavoastră, Biserica a jucat un tol civilizator... Transmiterea culturii antice prin reţeaua de călugări, dascăli şi copişti, formarea inimilor şi spiritelor întru iubirea faţă de cel sărac, întru sprijinirea celor mai necăjiţi şi prin fondarea a numeroase congregaţii religioase, contribuţia creştinilor la consolidarea instituţiilor Galiei şi mai apoi ale Franţei fiind prea bine cunoscută...” Discursul adresat de papă reprezentanţilor culturii la Paris (oameni de litere, artişti, jurnalişti, profesori universitari) s-a constituit într-o veritabilă lecţie de teologie, axată pe următoarele teme: căutarea lui Dumnezeu, Cuvânt şi comunitate, Cuvânt şi muzică, cultura muncii, necesitatea vestirii Cuvântului.

Cuvinte cheie: cuvânt, Papa, cultură, Papa Benedict al XVI-lea, Franţa, creştinism, credinţa, comunitate, muzica, Biserica
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă